Cookies
We gebruiken cookies om voor een optimale gebruikerservaring.

Communiefeest/Lentefeest organiseren? Waaraan denken en wat te doen.

Communiefeest/Lentefeest organiseren?  Waaraan denken en wat te doen.

Waaraan denken alvorens een communiefeest en of lentefeest te plannen. Communiekleding, locatie, fotograaf, uitnodigingen etc.

Een communiefeest is een bijzondere gelegenheid om de eerste heilige communie van je kind te vieren en het is een dag waarop jullie als familie en vrienden samen kunnen komen om dit belangrijke moment te delen. Hieronder vind je enkele tips om een mooi communiefeest te organiseren:

  1. Maak een gastenlijst: Begin met het opstellen van een lijst van mensen die je wilt uitnodigen voor het communiefeest van je kind. Dit kan bestaan uit familieleden, vrienden, buren, enzovoort.
  2. Kies een locatie: Kies een locatie die past bij het aantal gasten dat je wilt uitnodigen. Je kunt ervoor kiezen om het thuis te vieren, in een restaurant, in een feestzaal of buiten in de tuin.
  3. Thema: Kies een thema voor het communiefeest dat past bij de persoonlijkheid van je kind. Je kunt bijvoorbeeld een thema kiezen dat past bij zijn of haar favoriete hobby of kleur.
  4. Uitnodigingen: Verstuur tijdig uitnodigingen naar de gasten en zorg ervoor dat ze alle nodige informatie bevatten, zoals de datum, locatie, tijd en dresscode.
  5. Versieringen: Maak de locatie feestelijk met passende versieringen. Denk aan ballonnen, slingers, bloemen en tafeldecoraties.
  6. Entertainment: Zorg voor vermaak voor zowel de kinderen als de volwassenen. Huur bijvoorbeeld een springkasteel of een photobooth en organiseer spelletjes en activiteiten.
  7. Menu: Kies een menu dat past bij het thema en de gasten. Overleg met de locatie of cateraar over de mogelijkheden en allergieën.
  8. Fotograaf: Huur een fotograaf in om de speciale momenten vast te leggen en maak eventueel een fotoboek als herinnering.
  9. Bedankjes: Bedank de gasten voor hun komst met een leuk bedankje, zoals een gepersonaliseerde chocoladereep, snoepzakje of een kleine souvenir.
  10. Met de hulp van Doets&Doets om de juiste kleding te zoeken voor die dag is succes verzekerd.

Met deze tips kan je een fantastisch communiefeest organiseren dat je kind en gasten nog lang zal bijblijven. Veel succes en vooral veel plezier!