Cookies
We gebruiken cookies om voor een optimale gebruikerservaring.

Merk Spotlight: Monnalisa

Merk Spotlight: Monnalisa

Kwalitatief goede kleding met een stijlvol karakter is vaak afkomstig van merken die hun sporen in de industrie hebben verdiend. Eén van die merken waarmee wij graag samenwerken is Monnalisa.

Dit merk is al meer dan 50 jaar verantwoordelijk voor fashion forward kinderkleding, schoenen en accessoires met de veelgeprezen Italiaanse stijl en klasse. In deze blog een korte blik op het verleden en de toekomst van dit wereldwijd geprezen merk.

Kwalitatief goede kleding met een stijlvol karakter is vaak afkomstig van merken die hun sporen in de industrie hebben verdiend. Eén van die merken waarmee wij graag samenwerken is Monnalisa. Dit merk is al meer dan 50 jaar verantwoordelijk voor fashion forward kinderkleding, schoenen en accessoires met de veelgeprezen Italiaanse stijl en klasse. In deze blog een korte blik op het verleden en de toekomst van dit wereldwijd geprezen merk.


Van ambachtelijk bedrijf naar internationaal merk


Monnalisa werd in 1946 opgericht door Piero Lacomoni in het Toscaanse Arezzo. Het begon bescheiden als een klein ambachtelijk bedrijf dat uitgroeide tot een familiebedrijf. Inmiddels is het bedrijf in meer dan 60 landen actief en geniet het internationaal een goede reputatie. Monnalisa kinderkleding wordt nog altijd gerund door Piero Lacomoni en zijn vrouw Barbara Bertocci, die standvastig vasthouden aan de waarden waarmee het merk is opgericht: excellente kwaliteit, verantwoordelijke bedrijfsvoering en voortdurende innovatie.


Vrijwilligerswerk & MVO


Monnalisa is betrokken bij het sociale welzijn van het kind. Stijlvolle en kwalitatieve kinderkleding is hier slechts een deel van. Om kinderen ook op andere vlakken een gevoel van veiligheid en vrijheid te geven, heeft Monnalisa in 2006 de Monnalisa Foundation opgericht. De stichting heeft sinds haar oprichting verschillende initiatieven opgezet, zoals het Stratiscura Park, een park in het hart van Toscane gewijd aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, en het ‘stop personage’ dat kinderen de basisprincipes van veilig verkeer aanleert.
Monnalisa zelf is ook in haar bedrijfsvoering toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit houdt in dat Monnalisa hoge eisen stelt aan haar leveranciers en praktijken zoals kinderarbeid, geforceerde arbeid, discriminatie en onderbetaling sterk afkeurt en afwijst. Mede dankzij het vrijwilligerswerk en de maatschappelijke betrokkenheid van Monnalisa en de Monnalisa Foundation, mocht oprichter Piero Iacomoni 2016 een Le Fonti Award voor ondernemer van het jaar in de kinderkleding categorie in ontvangst nemen.


Een gevarieerde collectie


Hoewel de stijl van Monnalisa kinderkleding onmiskenbaar herkenbaar is voor de liefhebbers van het merk, blinkt de collectie uit in diversiteit. De collectie loopt uiteen van kleding in een klassieke chique stijl voor speciale gelegenheden, tot stoere en alledaagse kleding waarin naar hartenlust gespeeld mag worden. Altijd aanwezig in iedere collectie is het fashion forward karakter van de kleding en de gegarandeerd hoge kwaliteit. Daarnaast zijn alle kleren makkelijk wasbaar, omdat kinderkleding vaak gewassen moet (kunnen) worden.
DOETS & DOETS is trots de meest uitgebreide collectie van Monnalisa kinderkleding aan te bieden. Bekijk hier ons aanbod van Monnalisa.