Blog

28.12.2017

Vijf tips voor het perfecte communie- of lentefeest

Kerst is inmiddels voorbij en met het nieuwe jaar voor de deur, zijn alle regelingen voor oud en nieuw waarschijnlijk al getroffen. Tijd om in het nieuwe jaar te starten (of verder te gaan) met het plannen van dat één van de spannendste gebeurtenissen in het leven van uw kind:de eerste communie en/of het vormsel. De perfecte communie en het bijbehorende feest vereisen veel planning: kleren kopen voor de communicant, alles regelen voor het feest, cadeautjes kopen ... genoeg redenen dus om op tijd te beginnen.


Wie niet kerkelijk is kan in plaats van de communie het lentefeest vieren. Communie- of lentefeest, met deze vijf tips maak je het een onvergetelijke dag!


  1. Begin op tijd

We hebben het er hierboven al over gehad, maar op tijd beginnen is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles tot in de puntjes kunt regelen. Bedenk op tijd of je het feest thuis wilt houden en, als dat niet zo is, denk er dan aan om tijdig de locatie te boeken. Zorg er ook voor dat je op tijd begint met het uitkiezen van de communie of lente outfit. We merken dat onze communiekleding al zeer in trek is, en het zou jammer zijn als je zoon of dochter op deze belangrijke dag niet opperbest gekleed kan gaan. Daarnaast voorkom je, door op tijd te beginnen, een hoop stress waardoor je weer meer van het voorjaar kunt genieten.


  1. Kies een thema (of laat je kind het thema kiezen).


Hét geheim van de memorabele viering is misschien toch wel het kiezen van een thema. Een thema zorgt ervoor dat alle losse regelingen die je treft (voor een jurk, een kaartje, het eten...) ineens allemaal naadloos bij elkaar komen voor een prachtig geheel. Het thema van je feest aan het begin vaststellen, zorgt er bovendien voor dat je gerichter kunt gaan zoeken naar tafelkleden, uitnodigingen, decoraties etcetera. Je kunt bijvoorbeeld een kleur als thema kiezen, waarop je dan zelfs de kleding van je kinderen en gasten kunt afstemmen. Op zoek naar iets informelers? Laat je kind een thema kiezen. Van snoepjes tot piraten tot prinsessen... Allemaal leuk voor een lentefeest of informeler communiefeest.


  1. Ga aan het knutselen voor de ‘personal touch’


Geef je communie- of lentefeest een persoonlijk tintje door de decoraties zelf te maken. Sites als Pinterest staan bomvol leuke, simpele knutselideeën voor unieke decoraties om je feest op te vrolijken. Extra leuk is om deze decoraties samen met je zoon of dochter te maken; een goed moment voor een beetje extra ‘bonding’ met je kind.


  1. Houd rekening met de jonge gasten bij diner en vermaak


Het is gemakkelijk om in alle hectiek te vergeten dat het communie- of lentefeest uiteindelijk een kinderfeest is. Of je nou kiest voor een informeel feest, of het toch wat formeler houdt: betrek je kind bij de keuzes die je maakt en houd rekening met de jonge gasten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er vermaak aanwezig is door een opblaaskasteel of goochelaar te regelen. Regel je een locatie voor het feest? Kies dan een locatie met (buiten)speelmogelijkheden voor de kinderen. Zorg er daarnaast voor dat er genoeg eten aanwezig is dat (jonge) kinderen lekker vinden, zodat zij ook gevarieerd kunnen eten wat ze lekker vinden.


  1. Stuur je gasten naar huis met een leuke goodie bag


Je eigen kind ontvangt op zijn of haar communie- of lentefeest waarschijnlijk genoeg cadeautjes. Zoals we allemaal wel weten, is een herinnering meegeven ook altijd een goed idee. Een tasje in thema met een klein cadeautje en een bedankkaartje zorgt er gegarandeerd voor dat de (jonge) gasten je feest glunderend verlaten.


Of je nu kiest voor een communie of lentefeest, we begrijpen dat de decembermaanden dure maanden zijn geweest. Daarom geven we voor de laatste keer een waardebon ter waarde van 100 euro weg, om je in het nieuwe jaar alvast op weg te helpen.


Dus “deel” en “like” ons facebookbericht om de laatste cadeaubon van 100,- euro te kunnen winnen.

Voor iedereen een gelukkig en gezond 2018 gewenst.

Lees meer
28.12.2017

Vijf tips voor het perfecte communie- of lentefeest

19.12.2017

5 manieren om je kinderen bij je bruiloft te betrekken

20.11.2017

Vijf super stijlvolle mini-fashion bloggers